clock  SEČ |  UTC | 1 z 105 přihlášených závodníků online
Nejsi přihlášen, můžeš se PŘIHLÁSIT nebo ZAREGISTROVAT | English English
Xmas Cup 2015 Xmas Cup 2015 Xmas Cup 2015 Xmas Cup 2015 Xmas Cup 2015

Hall of Fame:
Our Donors

We appreciate DONATE support from these pilots:
Season 2014/15:
Thomas Holloran (TWH), Jaroslav Valouch (JV1), Jon Holland (123), Jan Oorthuijsen (WW), Helmut Künne (F9), Mathias Münch (MMU), Sönke Neumann (SN), Erwin de Bruin (EDB), Bob Fielder (CKF) & Miloš "Cadfael" Koch (MK).

Vánoční Pohár 2015 › Pravidla soutěže

1. Předpoklady

Každý pilot musí vlastnit legální kopii Condora (verze 1.1.5). Manipulace s programem nebo letadly není povolena a bude potrestána vyloučením ze soutěže.

2. Kalendář

Začátek soutěže je 27. prosince 2015. Letovým dny jsou neděle, pondělí, úterý a středa. Poslední den soutěže
je 30. prosince 2015. Start serveru o 20:00 SEČ. Novoroční 500 km je nesoutěžní. Kompletní soutěžní kalendář najdete zde.

Jméno Condor serveru Čas startu serveru
Xmas Cup 2015 (A) 20:00:00 SEČ | 19:00:00 UTC
Xmas Cup 2015 (B) 20:00:30 SEČ | 19:00:30 UTC
Xmas Cup 2015 (C) 20:01:00 SEČ | 19:01:00 UTC
Xmas Cup 2015 (D) 20:30:00 SEČ | 19:30:00 UTC

3. Třídy, úlohy a pravidla

Soutěž je vypsána 18-metrovou třídu, tasky s povoleným PDA. Bude použit DAeC index (index 120 pro klapkové a 114 pro neklapkové větrone). Soutěž je vypsána na 4 soutěžní úkoly. Všechny úlohy budou mít start i cíl na letišti Santiago Vila.

4. Scenerie

Pouze jedna: Central Colombia 2.1a, autori: Daniel Velez a Alejandro Isaza.
Pro "condorácke" PDA zařízení doporučujeme tuto PDA mapu.

5. Bodovací systém

Soutěž bude bodována podle 1000-bodového bodovacího systému FAI (používaný v reálných soutěžích). Výsledek je vyjádren body (maximální dosažitelný Denní výsledek je 1000 bodů). Pravidla 1000-bodového bodovacího systému jsou podrobně vysvětleny v dokumentu FAI Sporting Code: Annex A to Section 3 – Gliding. Tato soutěž bude hodnocena prostřednictvím ShowCondorIGC prostřednictvím IGC souborů. Bude použit DAeC index. Započitávat se bude všechny čtyři soutěžní úkoly. Výsledky budou k dispozici na oficiálním webu soutěže.

6. Odpojení, penalizace a protesty

Odpojení od serveru: je nutné dolétnout úlohu offline a poté nahrát IGC soubor letu prostřednictvím webu nebo zaslat na oficiální e-mail organizátorů. Protest je možno podat nejpozději do 12 hodin po startu serveru (protest se od podání bude zpracovávat nejdéle 24 hodin).

7. Organizace soutěže

Stavitel tasků:Radek Miča (RUM)
Condor serverhosting:www.condorworld.eu / Miloš "Cadfael" Koch (MK)
Webstránka:Erik Praznovský (EP)
E-mailová adresa: xmas@virtualsoaring.eu